VinkjeVerzending in heel Nederland

VinkjeOfficieel dealer van alle A-merken

VinkjeVandaag besteld = morgen rijden

VinkjeDirect rijden & achteraf betalen

Terug naar overzicht

Motorscooters

Motorscooter kopen

Wij verkopen motorscooters in verschillende maten en soorten. In het assortiment hebben wij een aantal 125cc motorscooters en 150cc motorscooters. De rest van deze motorscooters lopen op tot en met 550cc. Wij verkopen op het moment alleen motorscooters van Kymco. Verder betekend een grotere cilinderinhoud dat een voertuig meer power heeft en dus een hogere snelheid heeft. Wilt u een motorscooter kopen maar weet u niet zo goed wat het verschil is? Lees dan hieronder verder.

Motorscooters

Het grootste verschil tussen scooters die 25 km/u of 45 km/u rijden en een motorscooter is de cilinderinhoud van het motorblok. Het is als volgt: als een scooter met een benzinemotor meer dan 50cc cilinderinhoud heeft dan is het een motorscooter. Dit kan ook bij elektrische scooters het geval zijn, alleen zijn elektrische motorscooters nog in opkomst. Bij een elektrische scooter is er sprake van een motorscooter als de scooter meer als 4KW vermogen heeft of een constructiesnelheid heeft die boven de 45 km/u ligt.

Motorrijbewijs

In Nederland gelden er verschillende regels voor het halen van je motorrijbewijs. Op je 17e mag je al theorie-examen doen voor een rijbewijs voor een lichte motor. Op je 18e mag je dit rijbewijs halen, je krijgt dan het rijbewijs A1. Als je 20 bent mag je het rijbewijs voor de middelzware motor halen. Je mag voor dit rijbewijs beginnen met lessen als je geslaagd bent voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Als je dit gehaald hebt krijg je rijbewijs A2 maar ook automatisch A1. Als je 21 bent mag je het rijbewijs voor de zware motor halen, dit is rijbewijs A. Vanaf je 21e mag je hiervoor lessen als je geslaagd bent voor je motortheorie-examen of je je autorijbewijs hebt. Als je dit rijbewijs voor je 24e haalt, krijg je eerst twee jaar lang code 80 op je rijbewijs vermeld. Dt betekend dat je uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Na 2 jaar vervalt dit en mag je rijden op alle bovenstaande motorvoertuigen en op een tweewielig motorvoertuig met onbeperkt vermogen.

Motorscooter leasen

Motorscooter kopen? Leasen kan natuurlijk ook bij Scooterwinkel.nl. Bekijk de mogelijkheden om een motorscooter te leasen hier.

Pagina
Pagina